Упркос пандемији и ниским температурама: "Еко топлане" успјешно окончале сезону

А.Т.
Упркос пандемији и ниским температурама: "Еко топлане" успјешно окончале сезону

БАЊАЛУКА - Завршена је четврта по реду сезона гријања, најуспјешнија откад "Еко топлане" обављају комуналну дјелатност производње и испоруке топлотне енергије, упркос пандемији корона вируса и ниским спољашњим температурама, саопштили су из предузећа "Еко топлане".

Због лоших временских услова, сезона је почела нешто раније, 12. октобра, а продужена је до 27. априла.

- Просјечна дневна температура током сезоне 2020/2021 била је најнижа у односу на претходне сезоне, откад "Еко топлане" обављају комуналну дјелатност. Просјечна температура била је нижа за два степена Целзијуса у односу на прошлу сезону - рекли су из "Еко топлана".

Напоменули су да је због нижих температура и потрошња енергента била већа него током прошле сезоне.

- У овој сезони, произвели смо 203.971 МWх, што је више за 14 одсто него прошле сезоне - казали су у "Еко топланама".

Напоменули су да је, када је ријеч о задовољству корисника, број рекламација значајно смањен, док су код 0,8 одсто од укупног броја корисника, забиљежене ниже температуре од прописаних, на основу чега су овим потрошачима одобрене бонификације.

- Губици на мрежи смањени су за 2,2 одсто у односу на прошлу сезону - кажу у "Еко топланама".

Иако суочени са тешком ситуацијом изазваном пандемијом корона вируса, "Еко топлане" су успјеле да у паузи између двије сезоне обаве планирани ремонт производних постројења и санацију дистрибутивне мреже, како би на вријеме били спреми за почетак испоруке топлотне енергије. На вријеме су обезбијеђене и довољне количине енергента, сопственим средствима.

- Све ово створило је предуслове за једну успјешну сезону, која је сад већ иза нас, а запослени у "Еко топланама" већ почетком маја започињу редовни ремонт погонских постројења. Слиједи и санација дистрибутивне мреже, а у току је и набавка енергента за сезону гријања 2021/2022. - закључили су у "Еко топланама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана