Управљање Кастелом доноси нове намете

В. П.
Управљање Кастелом доноси нове намете

Бањалука - Градске власти ће морати из буџета града обезбиједити додатни новац за Културни центар Бански двор, уколико одборници на Скупштини града 3. марта дају зелено свјетло одлуци којом се овој установи даје на управљање реконструисани дио тврђаве Кастел.

Потврдила је то начелник Одјељења за друштвене дјелатности Љубинка Драгојевић на јучерашњем засједању скупштинске Комисије за правна питања.

- Новац ће бити потребан за одржавање Камене куће и бедема те за ангажовање стручног особља за рад у културним добрима, чувара и помоћног особља - рекла је Драгојевићева, али није могла прецизирати о којој је суми ријеч.

Предсједник ове комисије Боран Босанчић сматра да управљање реновираним дијеловима Кастела не би требало дати Банском двору већ Туристичкој организацији града.

- У Банском двору до сада нису показали да знају добро радити свој посао и немам повјерења да ће то знати у будућности. Ново запошљавање радника представља додатни намет за буџет града. Не знам како ће бити могуће обезбиједити тај новац - казао је Босанчић.

Члан комисије Зоран Талић је рекао да је ову одлуку требало донијети раније, да би утврдили начин финансирања.

- У овом тренутку не знамо колико ће нам новца требати и из којих извора ће бити обезбијеђен, с обзиром на стање у буџету - навео је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана