Управа “Водовода” са представницима мјесних заједница: Најтеже у Љубачеву, стрпљење мјештана на измаку

Јасмина Салопек
Управа “Водовода” са представницима мјесних заједница: Најтеже у Љубачеву, стрпљење мјештана на измаку

БАЊАЛУКА - Мјесна заједница Љубачево тренутно је најугроженија што се тиче водоснабдијевања, али има још насеља на подручју града која имају проблеме са водом.

Рекли су ово за “Глас Српске” из “Водовода” након јучерашњег састанка са представницима мјесних заједница (МЗ) у којима постоје проблеми са водоснабдијевањем. Како су истакли, сваки представник је имао прилику да изнесе проблем МЗ коју представља, као и приједлог рјешења. Нагласили су да су правили план како ријешити горуће проблеме, те да су представници МЗ имали појединачне састанке са управом “Водовода”.

- Љубачево је најугроженије и ту имамо највећи проблем. На папир су стављене основне идеје које ћемо покушати разрадити, што град, што “Водовод”, у сарадњи са МЗ - рекли су из “Водовода”.

Како кажу, добили су доста добрих приједлога те је мјештанима МЗ у којима су почеле редукције воде остављена могућност да дају још приједлога.

- Мјештани су најбоље информисани о томе какво је стање, као и каква је конфигурација терена, а ми ћемо сваки приједлог узети у разматрање и с њима одлучити који је најбоље рјешење - додали су из “Водовода”.

Члан Савјета МЗ Љубачево Биљана Ћулум рекла је за “Глас Српске” како сматра да “Водовод” није адекватно информисан о дешавањима на терену.

- Мислим да немају потпуне информације од радника који обилазе терене. Не знају да у Љубачеву већ 10 дана нема воде - рекла је Ћулумова.

Истакла је да у посљедње двије године у овом насељу стално имају проблеме са водоснабдијевањем.

- Није нормално да вода дође у два часа по ноћи и да је буде кратко, па да је опет нема. Обећали су да ће доћи у Љубачево и обићи терен како би видјели са чиме се мјештани сусрећу и гдје је квар - навела је Ћулумова.

Како каже, писали су “Водоводу” да су пумпе дотрајале и старе, те да би их требало замијенити.

- Одговора није било, а рачуни нам уредно стижу - каже Ћулумова.

Мјештани Љубачева купују воду за пиће, а за остале потребе воду ваде из базена те је прокувавају и даље користе.

Предсједник Савјета МЗ Драгочај Марко Марић рекао је да су и у овом насељу данима суве славине.

- Воде немамо од 13. јула. Нестане је свако вече од 19 часова и не буде до седам ујутро наредног дана. Бојимо се да ће нам се поновити прошло љето када осам дана нисмо имали воду - навео је Марић.

Мјештанка Драгочаја Маја М. која је мајка двоје дјеце, рекла је за “Глас Српске” да је стање неиздрживо.

- Не можемо се ни окупати. Шта ујутро урадимо док има воде, урадимо. Неиздрживо је по овим врућинама бити без воде, да се не можеш освјежити - рекла је ова становница Драгочаја.

Доња Кола

Градски менаџер Бојан Кресојевић, предсједник Скупштине града Љубо Нинковић и члан Савјета МЗ Доња Кола Срђан Ћутковић састали су се у Градској управи, такође због проблема са водоснабдијевањем. Кресојевић је рекао да је градска администрација претходних година имала велике изазове у водоснабдијевању МЗ Доња Кола, али и многе друге.

- У протекле двије године инвестирали смо 30 милиона КМ. Конкретно за Доња Кола, пројекат у износу од 1,2 КМ је завршен. Тренутно је у фази дезинфекција самог система, а након тога слиједи пуштање у рад - казао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана