Упознавање основаца о правилима понашања у саобраћају

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА- За млађе основце бањалучких школа "Јован Цвијић" и "Иво Андрић" данас је, поводом Недјеље дјетета, изведена представа "Мирка", која их упознаје о основним правилима понашања у саобраћају.

Представа је изведена у Дому омладине у Бањалуци у организацији Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савеза Српске, републичког Министарства саобраћаја и веза и града Бањалука. Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић рекао је новинарима да та агенција у оквиру Недјеље дјетета ради на промоцији представе "Мирка", која је од 2014. године до сада изведена више од 100 пута.

"Представа је за ученике до четвртог разреда и даје одличне резултате. На интересантан и едукативан начин показује како да наши најмлађи буду у сваком моменту безбједни учесници у саобраћају", навео је Крунић.

Савјетник градоначелника Бањалуке за друштвене дјелатности Милада Шукало рекла је да град има добру сарадњу и више заједничких активности са Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом на едукацији дјеце у саобраћају, од којих је једна и ова представа. Шукало је истакла да је град настојао да окупи све организације и институције које организују активности у Бањалуци поводом Недјеље дјетета.

"Жеља је да под слоганом Срећан ћеш бити свијете када усрећиш дијете ставимо фокус на суштинску примјену и поштовање права дјетета", рекла је Шукало. Она је истакла да град обезбјеђивањем бесплатних уџбеника подржава образовање основаца, а да слиједи и значајна подршка за предшколско образовање у виду субвенција за боравак малишана у приватним вртићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана