Упис малишана до 20. јануара

Јасмина Перишић
Упис малишана до 20. јануара

Бањалука - Сви малишани који нису ишли у вртић могу се до 20. јануара наредне године уписати на програм припреме за полазак у школу, који организује Центар за предшколско васпитање и образовање.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић је рекла да је програм намијењен искључиво дјеци која нису похађала вртић или било какву предшколску установу.

- Заинтересовани родитељи своје малишане, који треба да крену у први разред у школској 2016/2017. години, могу пријавити у просторијама Центра у улици Јована Дучића број три. Ово ће за дјецу, која нису похађала вртић, бити добра и корисна припрема за школу. Малишани који већ бораве у вртићима тај програм ће похађати у редовним групама - рекла је Радуловићева.

Додала је да програм у години пред полазак у школу финансира Министарство просвјете и културе РС, у сарадњи са Центром за предшколско васпитање и образовање.

- Програм ће почети 1. марта и трајаће до 31. маја. Дјеца ће боравити по три сата дневно у вртићима и то у периоду од 17 до 20 часова - објаснила је Радуловићева и позвала све родитеље да пријаве своју дјецу.

Нагласила је да ће Центар и по школама пренијети обавјештење о овом програму.

- Дјеца ће се на овај начин први пут сусрести са васпитачима и другим вршњацима, а радићемо активно на социјализацији, да би се што боље уклопила у школску средину. Очекујемо, као и претходних година, велики број малишана. До сада их је било око 500 и више, а ово је већ шеста година заредом откако организујемо овај програм - рекла је Радуловићева.

Бањалучанин Милош Стојић, чија кћерка треба да крене у први разред у школској 2016/2017. години, сматра да је увођење ових програма корисно.

- Ја ћу кћеркицу уписати у овај програм, да се социјализује и да би знала шта је чека када крене у школу. Такође сматрам да програм не треба да буде обавезан, јер га ни ми родитељи нисмо похађали па смо завршили школе, али, у сваком случају, мислим да је то корисна ствар - рекао је Стојић.

Слава

Поводом славе Центра за предшколско васпитање и образовање Светог Николе, данас, са почетком у 18 часова у Банском двору Културном центру биће одржана свечаност.

- Игра, пјесма, плес и глума чиниће приредбу, коју ће малишани из 22 бањалучка вртића припремити за своје госте. Научено у вртићима нема вриједности, ако то дјеца не покажу онима које воле - рекли су у овом центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана