Умјесто на Раковачке баре, "паук" носи возила у центар града

ГС
Умјесто на Раковачке баре, "паук" носи возила у центар града

БАЊАЛУКА - Простор за чување возила које премјести тзв. "паук", ускоро ће из Раковачких бара бити премјештен у центар града.

Како су потврдили у Одјељењу за саобраћај и путеве у току су активности на пресељењу депоа са локалитета Раковачких бара у Улицу Краља Алфонса XIII, како би се побољшала ова услуга.

Нова градска администрација на овај потез одлучила се како би грађанима олакшала процедуру преузимања возила јер неће бити изложени додатном трошку одласка на Раковачке баре.

Такође, „паук" ће током дана имати већи број интервенција, односно санкционисања непрописно паркираних возила чиме ће се директно утицати на повећање безбједности саобраћаја.

Нова локација за депо за чување непрописно паркираних возила биће паркиралиште код Комуналне полиције, које ће бити уређено за ову намјену.

Иначе, како наводе из ресорног одјељења главни циљ тзв. „паук возила" је обезбјеђивање услова за безбједност свих учесника у саобраћају, на начин да се врши санкционисање непрописно паркираних возила, односно возила која су паркирана на тротоарима, на прилазима и улазима у објекте, на коловозу и др.

„Паук служба" ради у двије смјене, од 08 до 21 час, а трећа смјена је у пасивном дежурству (које се активира по потреби). 

Просјечно током дана једно „паук возило" премјести између 10 до 15 возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана