Умичевић: Не видим себе у СНСД-у уз Ђајића, шејтан је ушао у њега

ГС
Умичевић: Не видим себе у СНСД-у уз Ђајића, шејтан је ушао у њега

Одборник СНСД-а у Скупштини Града Бањалука Маринко Умичевић поручио је како је у његовог страначког колегу и предсједника највећег одбора у Српској Владу Ђајића "ушао шејтан".

- Ђајић јесте добар човјек и љекар, али једноставно је ушао шејтан у њега. Штета је да га потрошимо и ту сам мало љут и на предсједника СНСД-а Милорада Додика што га није савјетовао, будући да би га Ђајић послушао - рекао Умичевић коментаришући за Н1 ситуацију у највећем граду Српске.

Ванредна сједница Скупштине града Бањалука прекинута у петак, затим је изненада заказана за данас, али и експресно отказана, због недостатка кворума.

- Морам да размислим о свом статуту у странци. Са Ђајићем не видим себе у неком даљем заједничком раду у СНСД-у. Очекивао сам његово извињење. Услиједило је друго Ђајићево саопштење у којем хвали одборнике који су усвојили реалокацију буџета. Овакве контрадикторности у врло кратком периоду су обичан безобразлук - каже Умичевић.

Разлог њиховог сукоба јесте одлука Умичевића да подржи ребаланс буџета града на Врбасу који је предложио први човјек Бањалуке Драшко Станивуковић, након чега је усљедило Ђајићево саопштење да је свако ко из СНСД-а исти подржи купљен.

- Нисам узео паре и никада их нисам узео. Сви знају ко је Маринко. Морамо се учити демократији и морамо одблокирати град - рекао је Умичевић.

Он је додао како га је највише заболило јер се његов страначки клуб подијелио, и пет одборника напустило сједницу и отишло кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана