Улица војводе Момчила постаје двосмјерна

Ј. Т.
Улица војводе Момчила постаје двосмјерна

БАЊАЛУКА - На више локација у граду почела је модернизација путева, а нови изглед добиће, између осталих, централна градска саобраћајница, на дијелу од хотела “Палас” до зграде Банског двора.

Градоначелник Драшко Станивуковић јуче је рекао да је рок за завршетак радова 60 дана. Најавио је да ће бити модернизовано пет километара главних саобраћајница.

- У плану имамо да од Книнске преко улице Војводе Момчила направимо двосмјерну улицу, а кућа на ћошку у тој улици биће срушена како бисмо могли то да реализујемо. Када то завршимо, стварамо кључне предуслове да улица Краља Петра Првог Карађорђевића до парка “Младен Стојановић” буде највећа једносмјерна улица у Бањалуци - рекао је Станивуковић.

Додао је да се ради у Српским топлицама, Обилићеву, Росуљама и Лазареву. Истакао је да ће бити реконструисани и путеви кроз Пријечане, Мотике, Куљане и Дебељаке, те Доња Кола и Буквалек, за шта је издвојено 20 милиона КМ.

Овлашћени потписник у Одјељењу за саобраћај и путеве Јелена Кос казала је да ће од хотела “Палас” до Банског двора бити саниране подземне инсталације, сливници, те да ће бити урађена нова хоризонтална сигнализација.

- Због великог протока саобраћаја извођач радова се обавезао да ће у што краћем року завршити реконструкцију - рекла је Кос.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана