Улетиловић: Бањалучким пензионерима још није исплаћена обећана помоћ од 100 КМ

Срна
Улетиловић: Бањалучким пензионерима још није исплаћена обећана помоћ од 100 КМ

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Удружења пензионера Зоран Улетиловић изјавио је Срни да пензионери још чекају да им буде исплаћена обећана једнократна помоћ од 100 КМ за потрошњу електричне енергије.

Он је рекао да су се представници пензионера састали са градским менаџером Бојаном Кресојевићем, те да је разговарно о раду Удружења и помоћи од Градске управе. "Што се тиче исплате 100 КМ, градски менаџер нам је рекао да није реално да се та помоћ уплаћује на рачун Електропривреде Српске, него да би то требало ићи на рачуне пензионера", навео је Улетиловић.

Он је подсјетио да је Скупштина града усвајањем буџета једногласно донијела одлуку да се пензионерима исплати по 100 КМ за потрошњу електричне енергије. "Постављам питање: шта ако два пензионера живе у истој кући, ко ће добити тај новац? Ја живим са оцем и ко ће од нас двојице добити тих 100 КМ, он или обојица, а у Бањалуци има колико хоћете таквих случајева", рекао је Улетиловић.

Према његовим ријечима, пензионери ће сачекати разрјешење ситуације у вези са објављивањем коначних резултата протеклих општих избора која, како је навео, свакако није добра, након чега ће руководство, Управни, Надзорни одбор и Скупштина бањалучког Удружења одлучити о даљим корацима.

Улетиловић је рекао да у Бањалуци живи 42.000 пензионера који траже да им буде исплаћено по 100 КМ једнократне помоћи, односно да буде испоштована одлука Скупштине града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана