Уједињена Српска: У буџету града предвидјети новац за иградњу моста у Чесми

Срна
Уједињена Српска: У буџету града предвидјети новац за иградњу моста у Чесми

БАЊАЛУКА- Представници бањалучког Градског одбора Уједињене Српске траже од градоначелника Драшка Станивуковића да се у градском буџету предвиде средстава за изградњу моста у насељу Чесма.

Предсједник овог одбора Синиша Видовић рекао је да је ова иницијатива услиједила након позива мјештана и осталих грађана.

„Захтијевамо да се овај мост уврсти у буџет града Бањалука, који је предложио Станивуковић. Тај мост је неопходан грађанима који живе у Чесми, али и у Дебељацима и Врбањи“, истакао је Видовић.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини града Невен Станић рекао је да би изградња овог моста преко ријеке Врбас повезала становништво Чесме и других насеља са осталим дијеловима града.

„Наводно је планирано да ће средства за изградњу овог моста бити уврштена у ребаланс буџета, али то је као да градоначелник покушава возити аутомобил, а нема точкове или покушава градити мост, а нема стубове. Дакле, оно што није у буџету не може да буде реализовано“, навео је Станић.

Он је прецизирао да је за градњу овог моста, који би био дужине 160 метара, потребно од пет до седам милиона КМ.

„То је озбиљан капитални пројекат који би се градио дугорочно и у фазама. Наша странка то захтијева од 2016. године. Желимо да се средства за овај мост уврсте у буџет града и у том смислу ћемо амандмански дјеловати на приједлог буџета“, подсјетио је Станић.

Он је рекао и да није добро што актуелни градоначелник жели да обустави градњу моста у насељу Долац, те да има доста пројеката у бројним бањалучким насељима који нису обухваћени буџетом, а требало је да буду настављени.

„То је грешка“, рекао је Станић и навео да ће то грађани замјерити актуелној администрацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана