Уједињена Српска: Градоначелник да омогући исплате здравственим радницима и породиљама

Срна
Уједињена Српска: Градоначелник да омогући исплате здравственим радницима и породиљама

БАЊАЛУКА- Клуб одборника Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука позвао је градоначелника Драшка Станивуковића да омогући исплату по 500 КМ свим здравственим радницима у Бањалуци као вид подршке у борби против пандемије вируса корона.

Станивуковић је позван и да омогући да се почну реализовати уплате по 500 КМ породиљама у Бањалуци као вид подршке пронаталитетне политике.

Шеф Клуба посланика Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука Невен Станић подсјетио је да је ова странка заједно са коалиционим партнерима усвојила амандмане како би била пружена финансијска подршка овим групама и они су постали саставни дио буџета града Бањалука за 2021. годину.

-Вијест да су усвојени амандмани са одушевљењем су дочекали мајке и здравствени радници којих има 7.300 у Бањалуци, али сада се јавља проблем неизвјесности зашто се та средства не исплаћују - навео је Станић у саопштењу.

Према његовим ријечима, постоји законска обавеза за исплате, а исто тако нема оправдања да се ове исплате не изврше јер је буџет усвојен заједно са овим амандманима.

Он је позвао и градско Одјељење за породицу, омладину, спорт и здравство да се обрати јавности и каже „какав је статус правилника којима треба да се регулишу ове исплате, ако се правилници уопште израђују“.

-Уједињена Српска нуди свој правни тим на располагање да помогне у креирању правилника, јер смо свједоци да град нема изабране начелнике одјељења кроз скупштинску процедуру, већ су то овлаштени потписници аката. Нажалост, Бањалука као највећи град у Српској нема изабране начелнике и то сигурно отежава било какво функционисање града, па самим тим и израду правилника и исплате - навео је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана