УГ “Здраво да сте” организовао Форум грађана: Млади желе више садница, старији паркинг за бицикле

Ј. К.
УГ “Здраво да сте” организовао Форум грађана: Млади желе више садница, старији паркинг за бицикле

БАЊАЛУКА - Постављање паркинга за бицикле и панела за изложбе те набавка нових садница дрвећа, само су неке од идеја учесника Форума грађана, који је одржан у Друштвеном центру Росуље, парк “Младен Стојановић”.

На форуму, који је у сриједу увече организовало Удружење грађана “Здраво да сте”, могле су се чути занимљиве идеје.

Према ријечима пројект координатора Сњежане Благојевић, позив је био отворен за све Бањалучане, али су грађани углавном били фокусирани на побољшање услова у Друштвеном центру. Додала је да је било шест приједлога, али ће због ограниченог буџета бити изабрана два.

- Издвојено је 600 КМ по активности, а у наредна два мјесеца ћемо их реализовати - казала је Благојевићева.

Она је додала да су се старији учесници форума водили тиме да је потребно поставити паркинг за бицикле, разглас, али и панеле за изложбе. С обзиром на то да је јесен период садње, како каже, млађи учесници су предложили набавку садница дрвећа.

- План је да саднице никну у школским двориштима или на неким другим локацијама у граду, у договору са Комуналним одјељењем - казала је она.

Организатори кажу да ову активност “Здраво да сте” реализује у оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”, који финансирају амбасада Швајцарске и Шведске у БиХ, а спроводи УНДП БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана