Уџбеници за дјецу са посебним потребама

Ј. П.
Уџбеници за дјецу са посебним потребама

Бањалука - Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима поклонило је током протекла три дана дидактички материјал ученицима пет основних школа: "Ђура Јакшић", "Доситеј Обрадовић", "Свети Сава", "Алекса Шантић" и "Петар Петровић Његош". Овај материјал намијењен је за рад са дјецом са посебним потребама.

Предсједник Управног одбора Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Бањалука Мирослав Станојевић рекао је да су донације овим школама рађене у склопу пројекта "Акција младих у заједници", који је подржала и Градска управа.

- Жељели смо да помогнемо у даљем школовању ученицима који имају лакшу менталну ретардацију. Овај дидактички материјал представља вид уџбеника за ове малишане, који ће они користити са стручним особљем у школама - рекао је Станојевић приликом јучерашње посјете ОШ "Свети Сава". Носиоци активности овог пројекта су 15 одраслих лица са интелектуалним потешкоћама из дневног центра "Оникс", у којем функционише експериментална заштитна радионица.

Директор ОШ "Свети Сава" Мирослав Попржен рекао је да је ово први пут да се неко појави са жељом да учини нешто за дјецу са посебним потребама.

- Наша школа има девет ученика са посебним потребама, а троје ученика има и персоналне асистенте. Овај материјал добро ће доћи како ученицима, тако и педагозима - рекао је Попржен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана