Удружењу “Мозаика пријатељства” потребна подршка добрих људи: Празничну трпезу и пакетиће пуни хуманост

Маја Станојевић
Удружењу “Мозаика пријатељства” потребна подршка добрих људи: Празничну трпезу и пакетиће пуни хуманост

БАЊАЛУКА - Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства” ће и ове године обезбиједити празнични ручак за социјално-угрожене суграђане, док пакетићима планирају да измаме осмијехе најмлађима.

Да би новогодишња и божићна трпеза биле богатије, а сви малишани добили пакетиће, удружењу је потребна подршка добрих људи. За разлику од претходних година, овај пут ће због пандемије вируса корона изостати дружење уз музику у просторијама удружења и представа за дјецу. Ипак, захваљујући хуманистима, дух празника моћи ће да осјете и они који су у тешкој материјалној ситуацији.

Предсједник удружења Мирослав Субашић истакао је за “Глас Српске” да због епидемилошке ситуације неће бити уприличена традиционална празнична трпеза, те ће свечане ручкове дијелити испред јавне кухиње.

- Удружење ће поред пакета који садрже основне намирнице, дијелити свечане ручкове у посебним кутијама у којима ће се налазити супа, сарма, месо, риба, колачи, пита и сиреви - казао је Субашић.

Субашић је исказао захвалност фирми “Модул” која ће им омогућити квалитетне амбалаже за храну и доставу у којима ће дијелити ручак.

Додао је, да су им, као и увијек, потребне донације хране како би могли и ове године обрадовати и унијети новогодишњу радост корисницима овог удружења без обзира на тренутну ситуацију.

- Позивамо све добре људе да помогну колико и како могу својим донацијама, те да сви заједно обрадујемо кориснике јавне кухиње. Наш једини циљ је да обрадујемо друге, посебно у времену новогодишњег даривања - додао је Субашић.

Нагласио је да ће за вријеме празника дијелити пакетиће и за најмлађе, те усрећити и измамити осмијехе многобројној дјеци.

- Ова акција трајаће док не прође Божић, те позивамо све грађане који су у могућности да нам помогну да изненадимо малишане који се хране у нашој кухињи - казао је Субашић и додао да су обезбиједили стотину пакетића и да им је потребно још 400.

Објаснио је да већ традиционално дијеле пакетиће како би дјеци увеличали празничну атмосферу и изненадили их са слаткишима, грицкалицама и играчкама. Према његовим ријечима прошле године су успјели прикупити свих 500 пакетића, а нада се да ће се ове године грађани још више подржати оне којима је помоћ најпотребнија.

- Осмијеси на њиховим лицима су оно најважније, јер и они заслужују да празнике прославе на најљепши начин - поручили су из “Мозаика пријатељства”.

Како помоћи?

“Мозаик пријатељства” планира да уприличи више подјела новогодишњег традиционалног ручка за старе особе и кориснике Јавне кухиње, због чега им је неопходна подршка. Сви који желе да буду дио ове хумане мисије и да помогну својим суграђанима могу доћи у просторије удружења и даровати од срца оно што могу.

- Планирали смо да дијелимо ручкове у више наврата и то 19. за Никољдан као и три дана прије Нове године - рекао је Мирослав Субашић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана