Удружењу “Четири плус” потребна помоћ у новогодишњој акцији: За 1.000 осмијеха недостаје још 600 пакетића

Јелена Танацковић
Удружењу “Четири плус” потребна помоћ у новогодишњој акцији: За 1.000 осмијеха недостаје још 600 пакетића

БАЊАЛУКА - У Удружењу породица са четворо и више дјеце “Четири плус” ових дана су заузети традиционалном акцијом прикупљања новогодишњих пакетића, а циљ им је да обрадују око хиљаду најмлађих чланова.

Предсједник Удружења “Четири плус” Јован Радовановић истакао је за “Глас Српске” да имају више од 800 регистрованих породица које имају четворо или више дјеце.

- Циљ нам је да скупимо приближно хиљаду новогодишњих пакетића како бисмо усрећили наше најмлађе чланове. Тренутно имамо више од 400 прикупљених пакетића - казао је Радовановић.

Додао је да се неријетко дешава да им се са молбом за пакетић јаве и родитељи који имају једно или двоје дјеце, те да и њима излазе у сусрет.

- Одазовемо се и на позиве родитеља који имају једно или двоје дјеце, а који се налазе у тешкој ситуацији и нису у могућности да својим малишанима обезбиједе поклон. Они нам се јављају јер знају да смо увијек спремни да помогнемо, а првенствено јер су научили на нас - рекао је Радовановић.

Додао је да су до сада подијелили велики број поклона и то највише родитељима који долазе из удаљенијих дијелова Бањалуке.

- Већ смо подијелили више од стотину пакетића у просторијама удружења. Просто немамо срца да одбијемо наше суграђане који дођу из Бронзаног Мајдана или Крупе на Врбасу, а знамо да су у тешкој материјалној ситуацији и не могу дјетету да приуште пакетић - казао је Радовановић.

Чланица овог удружења Адриана Басара казала је да су им појединци, удружења и предузећа већ доставили приличан број пакетића.

- Имамо и доста обећаних пакетића. Од хуманитарне организације “Адра” смо добили чак 250 пакетића. Предсједник Скупштине града Младен Илић такође нам је донирао одређен број поклона за дјецу. Нашој акцији се одазвала и група студената која је заједно са нашим члановима организовала прикупљање слаткиша - казала је Басара.

Апеловала је на све који су у могућности да се одазову овој традиционалној акцији и тако усреће што више малишана из многобројних породица.

- Позивамо све људе добре воље, организације, привредне субјекте да нам се придруже. Пакетиће планирамо да подијелимо дјеци до осам година, али ако буде прикупљено више, онда то можемо и проширити - рекла је Басара.

Адреса

Из Удружења “Четири плус” подсјетили су да прикупљање новогодишњих пакетића траје и даље.

- Слаткиши и играчке могу се оставити у просторијама Удружења “Четири плус” које се налази у улици Петра Рађеновића, у Лоркином насељу, а сви заинтересовани могу се најавити на број телефона 051/304-333 - кажу у Удружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана