Удружење повртара Српске дијели 37 тона кромпира у Бањалуци

ГС
Удружење повртара Српске дијели 37 тона кромпира у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Удружење повртара Републике Српске данас је у Бањалуци организовало подјелу 37 тона кромпира

Од ове количине 20 тона биће подијељено за грађане на пет локација у граду, док је 17 тона уручено  Дому пензионера, Мерхамету, Каритасу, Дому "Рада Врањешевић", Црвеном крсту, кухињи Мозаик пријатељства, Заводу "Др Мирослав Зотовић" и Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Велики број грађана дошао је на пунктове на којима представници удружења дијеле вреће кромпира. Грађани, међу којима је највише пензионера узимали су углавном по двије вреће по 10 килограма кромпира захваљујући се представницима удружења.

"Удружење повртара је свјесно ове ситуације с пандемијом вируса корона тако да смо прошлог прољећа засијали више поврћа да би имали довољно у нашој држави", изјавио је предсједник овог удружења Бранко Мастало.

Подсјетио је да су чланови удружења прошле године прикупили 30.000 КМ за лабораторију за тестирање на вирус корона у Универзитеској болници Фоча.

"Схватамо ситуацију, желимо да помогнемо и пензионерима и грађанима, небитно је да ли су запослени или не. Мислимо да ће им добро доћи", казао је Мастало.

Нагласио је да су се укључили сви повртари, а да ће кромпир дијелити до 17 часова како би га могли стићи преузети и они који раде.

"У контакту са грађанима, уколико буде потребе ми ћемо сљедеће седмице опет доћи и дијелити на пунктовима", казао је Мастало и додао да ће оваква акција бити организована сљедеће седмице за грађане и хуманитарне организације у Градишци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана