Удружење потрошача: "Картице пријатељства" у пракси не важе

ГС
Удружење потрошача: "Картице пријатељства" у пракси не важе

БАЊАЛУКА- "Картице пријатељства" које је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у понедјељак уручио појединим Бањалучанима у пракси не функционишу, кажу у Удружењу за заштиту потрошача "Реакција".

"Картице пријатељства" градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, у уторак нису вриједиле у творници обуће "Бема", "Нешковић пумпама", а ни у осталим компанијама, фирмама и предузећима са Станивуковићеве листе.

"Многи грађани су се жалили да су отишли у маркете које је лично градоначелник споменуо и да нису могли да их користе. Из тих фирми су дали изјаве да немају уговор о сарадњи са градом. Дакле, то баш у пракси није оно како је презентовано у јавности", рекао Драган Јошић из Удружења потрошача за РТРС.

Републички тржишни инспектор јуче је утврдио да привредни субјекти о којима је ријеч немају потписан уговор о пословно техничкој сарадњи са градом.

Мондо сазнаје да једна од фирми јесте потписала уговор којим је регулисана сарадња и попусти, али да је потребно вријеме да попусти буду проведени у пракси.

Градско руководство је приликом додјеле саопштило да је ријеч о највећим попустима у преко 25 продајних мјеста.

"Доказ томе јесте да један пензионер у, на примјер „Зоки комерцу“, које је једно од продајних мјеста, хљеб који кошта до марку и 90 фенинга са овом картицом може да купи за 99 фенинга. Додатно, родитељи дјечија колица која коштају око хиљаду КМ, иста могу да купе за 700 КМ, а сједалицу која је око 400 до 450 КМ, родитељи сада могу да купе за 200 до 250. Томе треба да додамо и попусте на фрижидере, телевизоре у износу од 100 КМ", рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана