Удружење пензионера Лауш осудило поступак свог члана

Данијела Стоканић
Удружење пензионера Лауш осудило поступак свог члана

Бањалука - Предсједник Удружења пензионера Лауш Светислав Курузовић тврди да Драгомир Бошњак не може да покреће смјену предсједника градског Удружења пензионера Николе Гојковића.

Курузовић, који је и члан Управног одбора (УО) Удружења пензионера Лауш, објашњава да Бошњак није члан поменутог УО и да не може да покреће смјену нити било шта друго да ради у име тог удружења.

Како је нагласио, послали су и захтјев градском Удружењу да Бошњака искључе из чланства.

- Сви проблеми са Бошњаком су почели прије пет-шест мјесеци, када сам га на нашој Скупштини предложио за секретара, јер познаје рад на рачунару - испричао је Курузовић. Додао је да је Бошњак за вријеме док је био секретар, око два мјесеца, све одлуке, које се тичу Удружења, писао на своју руку, а не оне које је доносио УО.

- Самоиницијативно је набављао разни материјал, који није био потребан - казао је Курузовић и додао да је оно што је причао против Удружења неистина.

- Бошњак је особа којој никад ништа не одговара - нагласио је Курузовић.

Према ријечима замјеника овог удружења Вере Богдановић, Бошњак је као члан Удружења у више наврата сазивао разне зборове, на које се од 1.600 одазвало свега двадесетак пензионера. Богдановићева је рекла да Бошњак очигледно има нешто против Гојковића, којег су чланови свих удружења једногласно изабрали за предсједника.

Гојковић је изјавио да ће Бошњака ускоро искључити из чланства Удружења. Додао је да му није јасно шта Бошњак има против њега, јер су се, како је истакао, у животу два пута видјели.

С друге стране, Бошњак тврди да констатације Гојковића, Курузовића и Богдановићеве нису тачне.

- Оформио сам паралелну Скупштину, јер владајући крше Статут - категоричан је Бошњак.

Он је прије мјесец сазвао збор пензионера на Лаушу, да би покренуо смјену Гојковића, због, како тврди, нетранспарентног трошење новца од чланарина, кршења Статута и пословне политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана