Удружење “Нова генерација” увело још једну услугу: Савјетовање и терапија за дјецу и младе

Срна
Удружење “Нова генерација” увело још једну услугу: Савјетовање и терапија за дјецу и младе

БАЊАЛУКА - Удружење “Нова генерација” у Бањалуци увело је нову услугу савјетовалишта у оквиру Дневног центра за дјецу у ризику због повећаног броја дјеце која имају потребу за интензивнијом подршком психолошког савјетовања и терапије, рекао је директор Удружења Саша Рисојевић.

Појаснио је да ће ту бити омогућено савјетовање и терапија за дјецу од три године до 18 година, која имају одређени проблем у одрастању те да је ово за сада прва услуга тог типа у Бањалуци.

- Тек смо почели с радом, али већ имамо одређен број корисника и вјерујемо да ће тај број, нажалост, временом и расти - рекао је Рисојевић.

Он је навео да су у Дневном центру збринути малишани који су у својим породицама претрпјели различите облике занемаривања, злостављања и других траума.

- Дјеци је омогућено да испуњавају неке основне потребе у свом одрастању, које нису могли да испуне у породицама због нарушених односа. То су потребе за здравом и правилном исхраном, одржавањем хигијене, да имају чисту обућу и одјећу. Организоване су и различите радионице едукативног и забавног карактера - појаснио је Рисојевић.

Навео је да у Дневном центру тренутно борави око 40 дјеце, од двије до 18 година, која редовно долазе, али је напоменуо да је и веома много малишана који не могу да дођу јер живе у удаљеним насељима.

- Због тога имамо и теренски тим који посјећује та насеља и бораве с том дјецом, нудећи им садржаје и услуге као у центру - напоменуо је Рисојевић.

Удружење је основано 2006. године те да је највећи његов раст био 2010. године када је с радом почео Дневни центар и прихватна станица. Три године касније покренута је и услуга “плави телефон”, бесплатна линија за дјецу доступна малишанима из цијеле Српске. На мјесечном нивоу телефон прима између 1.000 и 1.500 позива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана