Удружење “Нова генерација” уручило 40 пакета помоћи

И. Б.
Удружење “Нова генерација” уручило 40 пакета помоћи

Бањалука - Удружење “Нова генерација” подијелило је 40 пакета хране, хигијенских препарата и беби опреме социјално угроженим породицама. Разлог за то је како је изјавио директор поменуте организације Саша Рисојевић не само помоћ већ и подизање степена заштите од вируса корона

- Пакети су подијељени захваљујући донацији организације “Сејв д чилдрен”. Тако смо успјели да колико-толико олакшамо живот за социјално угрожене породице које су корисници нашег Дневног центра као и за 25 ромских породица на Веселом бријегу - рекао је Рисојевић.

Нагласио је да је количина намирница и хигијене довољна за пола мјесеца, те да ће удружење настојати да кроз различите акције обезбиједи пакете који ће моћи да задовоље потребе угрожених на дужи период.

- Помоћ им је добродошла, јер у овом периоду веома тешко живе. Многи од њих су остали без икаквих прихода. У акцији је учествовало пет волонтера, а помогли су нам и студенти Медицинског факултета, који су чланови удружења “СаМСИЦ”. Они су наше пакете обогатили заштитним маскама - рекао је Рисојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана