Удружење грађана “Здраво да сте” полазницима нуди разноврсне садржаје и радионице: Удараљке доносе дух далеке Африке

Јана Кезић
Удружење грађана “Здраво да сте” полазницима нуди разноврсне садржаје и радионице: Удараљке доносе дух далеке Африке

БАЊАЛУКА - Опуштена атмосфера, стицање знања и уживање у предивним ритмовима типичним за црни континент највећи су разлози због који се у секцији афричких удараљки, у организацији Удружења грађана “Здраво да сте”, тражи мјесто више.

То је, кажу у овом удружењу, секција која привлачи и младе и оне нешто старије, јер је у стресном и пребрзом начину живота, одличан вид релаксације и препуштања уживању у музичкој чаролији, која доноси дух далеке Африке.

Директорица Удружења “Здраво да сте” Тања Боромиса за “Глас Српске” каже да за ову и секцију гитаре влада највеће интересовање полазника.

- За гитару се више одлучују дјеца и млади, а за афричке удараљке сви узрасти. Уживају у опуштеној атмосфери и доброј музици - рекла је Боромиса.

Ово удружење које више од 27 година организује разноврсне забавне и едукативне активности, у плану има и покретање секције сликања, али и ди-џеј радионицу.

Један веома занимљив пројекат реализују од почетка године у Друштвеном центру “Росуље”, а у оквиру њега у понуди имају различите едукативне, рекреативне и креативне радионице.

- Суштина наших радионица је да више пажње посветимо битним темама, попут професионалне оријентације за дјецу и тинејџере и јачања родитељских вјештина - рекла је Боромиса. Кроз тај пројекат и активности, објашњава она, желе да допру до свих чланова заједнице.

- Заиста се трудимо да осим нашег омладинског центра представимо и Друштвени центар “Росуље”, као простор за све грађане у Бањалуци па смо у понуди имали и радионице неурографике, које су намијењене старијима од 35 година - казала је Боромиса.

Додала је да у оквиру “Дана друштвених игара” једном седмично организују турнир у стоном тенису, пикаду, шаху и различитим друштвеним играма, док се у оквиру програма “Филмске вечери” мјесечно окупљају и гледају филмове.

- Грађани се радо придружују рекреативним активностима, а веома је била популарна и самоодбрана за жене и зумба, а у посљедње вријеме све веће интересовање влада за секцију за јачање родитељских вјештина - рекла је Боромиса. Према њеним ријечима, онима који дођу потребно је да неформално разговарају о различитим темама из области родитељства и да размијене мишљења.

- Циљ је да на лијеп начин дођемо до одређених рјешења као родитељи, али и као носиоци промјена - казала је Боромиса. Истакла је да се из године у годину труде да буду иновативни, али занимљиви и корисни.

- Стално настојимо да будемо бољи, а вјетар у леђа су нам позитивни утисци које добијамо од људи који учествују на нашим активностима, јер су они највећа потврда да радимо квалитетно - закључила је Боромиса и додала да су све радионице у друштвеном центру, које су у оквиру пројекта, бесплатне док се редовне плаћају.

Представа

Тања Боромиса каже да ће у сарадњи са “Невид театром” у сриједу извести представу за дјецу “Чудесни континенти”, која је настала у оквиру пројекта “Јачање улога мјесних заједница”.

- Учешће је бесплатно и позивамо сву дјецу да нам се придруже - казала је Боромиса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана