Удружење "Четири плус": Обезбијеђено око 700 пакетића

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" из Бањалуке обезбиједило је за своје чланове око 700 новогодишњих пакетића, чија је додјела у току.

Предсједник Удружења Јован Радовановић рекао је Срни да већина родитеља чланова удружења није запослена и да 70 одсто њих није у могућности да малишанима купи пакетиће.

Радовановић је нагласио да је акција прикупљања пакетића почела крајем новембра и да им је помогла хуманитарна организација "Адра" из Њемачке која је обезбиједила највише, 250 пакетића.

Он је додао да су акцију помогли и Центар музичких инструмената и студијске опреме "Артист" из Бањалуке, предсједник Скуштине града Бањалука Младен Илић и члан Удружења "Четири плус" Сандра Шпирић.

"Људи из Републике Српске који раде у Аустрији прикупили су средства за 120 пакетића које су нам и уручили јуче", истакао је Радовановић, нагласивши дугогодишњу сарадњу са Мирјаном Јотановић из Аустрије.

Подјела пакетића, која је почела крајем децембра, још траје.

Он је рекао да је Удружење организовало представу у градском позоришту "Јазавац" 27. децембра, када је подијељено око 200 пакетића.

Радовановић је рекао да је у наредних 10 до 15 дана планирана подјела око 40 пакетића малишанима у Бронзаном Мајдану, а у наредних седам дана око 20 пакетића и за малишане у Агином Селу.

"Ове седмице планиран је обилазак породице Галешић у селу Имљани који имају седморо дјеце. Најмлађе је једногодишња беба, а најстарије ученик деветог разреда", рекао је Радовановић и додао да ће породици бити уручени пакетићи за малишане и породични пакети.

Радовановић је рекао да је у наредном периоду планиран обилазак породица чланова Удружења и подјела породичних пакета.

Он је подсјетио да су чланови Удружење више од 800 породица са четворо и више дјеце и истакао да је ове године њихов број порастао за 20 нових чланова.

Он је захвалио људима доброг срца који су помогли да обрадују најмлађе чланове Удружења, као и претходних 14 година.

"Циљ нам је био да за свако дијете у Удружењу буде обезбијеђен пакетић", рекао је Радовановић и позвао све који су у могућности да помогну ову акцију и у годинама које слиједе

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана