Удружење "Четири плус" обезбиједило 110 породичних пакета за најугроженије чланове

Срна
Удружење "Четири плус" обезбиједило 110 породичних пакета за најугроженије чланове

БАЊАЛУКА - Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" из Бањалуке обезбиједило је 110 породичних пакета за своје социјално наугроженије чланове.

Предсједник Удружења Јован Радовановић рекао је Срни да су 100 породичних пакета обезбиједили захваљујући њемачкој организацији "Јоханитер унфал хилфе", а 10 пакета уз помоћ бањалучке компаније "Геоинова".

Он је додао да се половином или крајем јануара од ове њемачке организације очекује још стотињак породичних пакета.

"Имамо доста чланова који су, усљед епидемије вируса корона, остали без посла и до сада се никад нису обратили за помоћ, а сада питају и траже помоћ. Настојимо да помоћ подијелимо што коректније", каже Радовановић.

Он је напоменуо и да је Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" обезбиједило и 600 новогодишњих пакетића за своје чланове, и то уз помоћ хуманитарне организације "Адра" из Њемачке, људи из Републике Српске који раде у Аустрији, Атлетског клуба инвалида "Врбас", вртића "Срећа" и хуманих људи.

"Већина родитеља који су чланови Удружења није запослено и чак 70 одсто њих није у могућности да својим малишанима обезбиједи пакетиће", рекао је Радовановић.

Он је навео да се пакетићи и породични пакети дијеле у просторијама Удружења, уз поштовање епидемиолошких мјера, те да је већ подијељено више од 400 пакетића дјеци узраста до девет година, док су са 50 пакетића помогли добојско Удружење вишечланих породица.

Радовановић је додао да је њемачка хуманитарна организације "Адра", која је више од седам година донатор, обезбиједила 300 пакетића.

"Хуманитарка и дугогодишњи сарадник Удружења Мирјана Јотановић из Аустрије, која је и сама мајка четворо дјеце, прикупила је средства од наших људи који раде у тој земљи за 140 пакетића за наше најмлађе чланове", истакао је Радовановић.

Он је навео да је предсједник Атлетског клуба инвалида "Врбас" Душко Тадић обезбиједио 100 пакетића, док је 20 пакетића обезбиједио један фитнес клуб из Бањалуке.

Радовановић је навео да бањалучко Удружење има око 700 дјеце до девет година и више од 700 породица које имају четворо и више дјеце, те да је ове године добило више од 40 нових вишечланих породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана