Ударен камен темељац на инвестицију вриједну 100 милиона марака

Катарина Шапоња
Ударен камен темељац на инвестицију вриједну 100 милиона марака

БАЊАЛУКА - Ударен је камен темељац и тиме озваничен почетак радова на хотелу "Палас", инвестиције у срцу Бањалуке, вриједне 100 милиона марака на коју се чека скоро пола вијека.

Радове на овој локацији јуче је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић, са представником компаније "Цептер"која инвестира у овај пројекат, Ђорђем Рашићем.

Станивуковић је истакао да ће ово бити један монументални објекат који ће досезати висину преко 100 метара и који ће се простирати на готово 40.000 метара квадратних.

- Овај хотел имаће бројне садржаје попут спа центра, конгресне дворане, шопинг зоне и преко 200 смјештајних јединица, те 200 паркинг мјеста. С обзиром на своју висину овај хотел ће имати и свој видиковац са којег ће протезати невјероватан поглед на наш град  – казао је Станивуковић и додао да ће хотел „Палас“ у сваком смислу бити нови симбол Бањалуке.

Према његовим ријечима, полагање камена темељца за овај објекат полагање је камена темељца за једну нову Бањалуку која иде у будућност.

- Почињемо посао на који се чекало готово пола вијека и остварујемо сан који је сањан исто толико. Са овим пројектом Бањалука и Република Српска добијају своју највећу инвестицију која износи преко 100 милиона КМ и ово је засигурно највећи посао који се ради у нашој земљи – поручио је градоначелник.

Како наводи, овај хотел донијеће и нова радна мјеста када се отвори, али и док радови трају, јер ће их, прије свега у великој мјери изводити домаћи извођачи.

- За двије године ћемо сазидати објекат, а 2027. године Бањалука ће добити оно што је чекала пола вијека – казао је Станивуковић.

Представник компаније „Цептер“ Ђорђе Рашић истакао је да ће вријеме показати да ли ће овај пројекат бити исплатив, али да неке ствари немају цијену.

- Почетак овог пројекта за нашу компанију је остварење сна који чекамо више од 15 година. Ријеч је о озбиљној инвестицији, а од свега је најважније да ће на овај начин компанија „Цептер“ дати Бањалуци нешто што ће остати и будућим генерацијама – закључио је Рашић.

Додао је да увијек иду корак испред времена, те да вјерује да ће их Бањалучани након завршетка пројекта разумјети и рећи да је ово нешто што је вриједило чекати више од 40 година.

Уложен труд

Архитекта и представних фирме "Рутинг" која је била носилац пројектне документације за прдметни објекат хотела "Палас" Никола Дмитровић, казао је да су уложили много труда и знања да овакав објекат добије своју форму.

- Желим да похвалим своје колеге, јер смо се сви заједно изборили са једним јако комплексним пројектом и поносан сам на то – рекао је Дмитровић и додао како се нада да ће "Палас" угледати свјетлост дана и све који су учествовали у његовој изградњи учинити још поноснијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана