Учитељица и средњошколац позитивни на вирус корона

Срна
Учитељица и средњошколац позитивни на вирус корона

БАЊАЛУКА - Учитељица из бањалучке Основне школе "Станко Ракита" позитивна је на вирус корона, као и један ђак другог разреда Техничке школе у Бањалуци, потврђено је Срни у ове двије васпитно-образовне установе.


Директор Основне школе "Станко Ракита" Миленко Дујаковић рекао је Срни да су у понедјељак добили резултате да је учитељица позитивна на вирус корона.

"Учитељица није долазила на наставу и није била у директном физичком контакту са ученицима", рекао је Дујаковић.

Дујаковић је нагласио да, према препоруци Хигијенско-епидемилошке службе Дома здравља Бањалука, нема потребе да се прекида настава јер ђаци нису били у контакту са учитељицом.

"Школа поштује све прописане мјере дезинфекције простора и физичке дистанце с циљем заштите ученика, наставног особља и запослених у школи од ширења вируса корона", закључио је Дујаковић.

Директор Техничке школе у Бањалуци Кристина Мрђа рекла је да је ученик другог разреда у овој установи позитиван на вирус корона.

"Јутрос су нам јавили из Дома здравља да је ђак позитиван, те смо хитно тражили упутства од Хигијенско-епидемилошке службе како да поступамо, сада чекамо њихове упуте", истакла је Мрђа.

Она је нагласила да ученик који је позитиван на вирус корона није на наставу
долазио од прошлог петка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана