Ученик генерације Jован Kременовић - успјех у школи, али и на терену

Срна
Ученик генерације Jован Kременовић - успјех у школи, али и на терену

БАЊАЛУКA - Ученик Основне школе "Милош Црњански" из Бањалуке Јован Кременовић добио је признање за ученика генерације и диплому "Вука Караџића", а осим школског успјеха, остварио је изузетне резултате у спорту и спортским секцијама.

Кременовић је у изјави за Срну рекао да има жељу да упише Средњу електротехничку школу "Никола Тесла" у Бањалуци јер је заинтересован за предмете који су у вези са техником и технологијом.

Од шестог до деветог разреда учествовао је на такмичењима из српског језика, физике, математике, вјеронауке, као и на спортским такмичењима, а сваки од ових предмета му, како каже, иде подједнако добро.

Он је рекао да је током деветогодишњег школовања некада било тешко, али да је од почетка имао жељу да добије Вукову диплому.

"Када сам кренуо у школу, чуо сам за диплому `Вук Караџић` и мислио сам да ће то бити нешто недостижно, али сам имао јаку жељу да је заслужим и зато сам се трудио", изјавио је Кременовић, те додао да највише од предмета воли друштвене науке као што су историја и географија.

Кременовић је истакао да је стицање знања увијек важно, поготово у свакодневном животу, али је такође важно и да се стекне животно искуство и слушају родитеље, јер све што они говоре, то раде са најбољом намјером.

Осим школских активности, Кременовић је остварио и изузетне резултате у спорту и спортским секцијама, па се тако активно бави фудбалом, одбојком и атлетиком.

Другарима који су завршили девети разред, пожелио је све најбоље у даљем школовању, а онима које чека још једна година у основној школи, поручује да се потруде како би остварили све што желе у будућности.

Мајка Тања Кременовић рекла је да су се као родитељи трудили да у свему подрже своје дијете, а да су признања која је Јован освојио, понос, али и велики подстрек за даље.

"Желимо да Јован постане добар човјек и ослонац, како нама, тако и друштву у којем се налазимо", нагласила је Кременовићева.

Она је навела да је образовање важан сегмент у животу сваког појединца и заједнице у којој живи, те додала да би подршка талентованим ученицима требала бити и развијенија.

На Јована се, како каже, угледају и млађи брат и сестра, а његови родитељи ће га увијек подржавати на животном путу.

Основну школу "Милош Црњански" у Бањалуци тренутно похађа 864 ученика, а многи од њих у овој школској години примили су признања за остварене успјехе на школским и републичким такмичењима из предмета и спорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана