Ученици Угоститељско-туристичке школе освојили бројна признања у Словенији

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Ученици бањалучке Угоститељско-трговачко-туристичке школе су са 10. Међународног сусрета средњих угоститељско-туристичких школа /ГАТУС/, одржаног у Словенији, донијели два златна и два сребрна признања.

Ријеч је о веома популараном и занимљивом сусрету ученика и њихових ментора чији циљ није само такмичење, већ дружење и повезивање, размјена знања и искустава, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Ученици туристичког смјера освојили су златно признање за задатак да саставе програм за тродневни туристички аранжман, израде пропагандну брошуру и оригиналан туристички сувенир.

У саопштењу се наводи да су ученици трећег разреда Ана Бараковић, Лана Јокановић и Елена Митровић под менторством професора Жељке Микановић, на веома запажен начин презентовале подручје Пецке са спомеником природе "Врела Сане" и анимирале све присутне да се додатно распитују за ову дестинацију.

У дисциплини "Угоститељско послуживање", у којој се такмичило 11 школа, под менторством наставника практичне наставе Мирка Милаковића, ученици бањалучке средње школе Лука Марина Црнић, Данијел Радинковић и Игор Митровић освојили су сребрно признање.

У дисциплине куварство за припрему традиционалне бањалучке шницле сребрно признање освојили су ученици Јована Гајић, Љубица Бенић и Ђорђе Балабан.

Град Бањалука подржао је одлазак ученика на овогодишњи међународни сусрет који је окупио ученике 13 школа из шест држава са простора бивше Југославије, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана