Ученици Угоститељско-трговинско-туристичке школе и Католичке гимназије прославили матуру

Весна Поповић
Ученици Угоститељско-трговинско-туристичке школе и Католичке гимназије прославили матуру

Бањалука - Са матуром смо се опростили од безбрижних тинејџерских дана и закорачили у свијет одраслих. Успјешно смо завршили једну етапу у животу, а то је средња школа. Сада смо на раскрсници, јер треба да изаберемо између факултета и запослења.

Овим ријечима су матуранти Угоститељско-трговинско-туристичке школе и Опће гимназије Католичког школског центра "Иван Мерц" у најкраћем описали завршетак образовања у средњошколским клупама. Они су у петак прославили матуру.

Трг Крајине је био претијесан да поред матураната Угоститељске школе прими родитеље, родбину и пријатеље, који су дошли да подијеле радост матураната. Колону младости и љепоте кроз центар града пратили су звуци труба, а посебно свечано било је испред хотела "Босна", гдје су непрестано сијевали блицеви да би био овјековјечен тренутак радости и весеља.

Туристички техничар Ђорђина Богосавац је рекла да је током школовања имала велику подршку професора и другова.

- Наредну годину ћу паузирати и то вријеме искористити да размислим који ће ми бити наредни корак у животу. Двоумим се између Правног и Факултета безбједности - казала је Богосавчева и додала да ће за то вријеме радити у породичној фирми.

Иако је прославио матуру Виктор Петровић је поручио да планира на јесен да се врати у школску клупу.

- Завршио сам трогодишњи смјер конобар и планирам да се упишем на четврти степен угоститељски кулинарски техничар, јер желим да се додатно образујем у тој бранши - објаснио је Петровић.

Осим за матуранте овај дан је био посебан и за родитеље, Викторова мајка Радмила није крила срећу и сузе радоснице.

- Дјеца су највећа радост и родитељи су најсрећнији када виде да њихов живот иде у правом смјеру. Желим му да га прате срећа и здравље, а остало ће доћи - казала је Радмила.

Ништа мање радости није било ни у парку "Петар Кочић", гдје се окупило 73 матураната популарне Католичке гимназије са родбином и великим бројем пријатеља, који су за тек свршене средњошколце имали само најљепше жеље за будућност. И њихову радост су пратили незаобилазни трубачи и сијевање блицева.

Владимир Гаћановић каже да ће му највише недостајати добро друштво и још бољи провод.

- Најљепше успомене из средње школе увијек су у вези са нераскидивим пријатељствима. У будућности себе видим у бијелом мантилу. Планирам да се упишем на Медицински факултет - истакао је Гаћановић.

И они су, као и њихови претходници, дефиловали центром града, али прво до зграде школе, гдје је одржан пригодан програм за све присутне уз обавезну химну гимназијалаца "Гаудеамус". Након тога је услиједило славље у ресторану воденог парка "Аквана".

Спасојевић

Директор Угоститељско-трговинско-туристичке школе Борис Спасојевић је истакао да је прослава матуре велика ствар, не само за ученике већ и за професоре и саму школу.

- Славље је било заиста достојанствено и величанствено. Сви смо поносни на генерације ученика које сваке године излазе из школе и које изведемо на прави пут - рекао је Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана