Ученици у Основној школи Милош Црњански на Петрићевцу добили рајску учионицу

Јован Шкрбић
Ученици у Основној школи Милош Црњански на Петрићевцу добили рајску учионицу

Бањалука - Прва учионица у природи симболичног назива "Рајски врт" предата је јуче ученицима Основне школе "Милош Црњански" на коришћење.

Пригодним културно-забавним програмом који су припремили основци озваничен је завршетак прве етапе уређења школског дворишта.

Учионицу под ведрим небом свечано су отвориле начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић и директорица школе Весна Бањац.

- Град је подржао учионицу у природи и то је само један од 14 пројеката којима је циљ остваривање свих права дјеце, од којих је право на образовање најважније. Овај пројекат је занимљив са више аспеката, јер ће дјеца на другачији, лежернији начин похађати наставу - рекла је Тривићева.

Бањчева је захвалила свима који су помогли да уљепшају двориште.

- Наша школа је најмлађа и најљепша, због чега се трудимо да тако и остане. Захваљујем градоначелнику Игору Радојичићу који је препознао потребе свих школа, не само наше. То се најбоље види на многим пројектима који се раде, а у којима је акценат стављен на уређење школских објеката. Заједно са одборником Драшком Станивуковићем лани смо засадили 550 садница и тако озеленили наше двориште - каже Бањац.

Ученица Нађа Станковић није крила задовољство што ће поједини часови бити држани под ведрим небом.

- У учионицама се поједине ствари не могу сагледати као напољу. На примјер, на часу биологије причамо о природи, а не можемо да видимо свијет око себе па неке ствари не схватимо на прави начин. Сада ће учење бити много занимљивије и лакше - казала је Станковићева.

Одборник у Скупштини града Драшко Станивуковић дао је велики допринос уређењу школског дворишта. Он је заједно са ученицима садио саднице.

- Пројекат "Рајски врт" је коштао 30.000 КМ, а више од  60 одсто средстава су обезбиједили мјештани, чиме је обезбијеђена прва учионица у природи гдје ће дјеца моћи да бораве и уче о биологији, историји или географији, наставним предметима које је сигурно дјелотворније изучавати у природи - закључио је Станивуковић.

Дан мјесне заједнице

Драшко Станивуковић је, у присуству предсједника Савјета МЗ Петрићевац Зорана Савановића, најавио први дан једне мјесне заједнице.

- Биће то Дан МЗ Петрићевац, који ће се одржавати 20. октобра са почетком у 18 часова. Убудуће ћемо на тај дан истицати наше најбоље ученике, спортисте и најхуманије грађане. Почињемо од Петрићевца па ћемо идеју пренијети и у остала насеља - казао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана