Ученици у борби против пијаних возача

Srna
Ученици у борби против пијаних возача

БАЊАЛУКА - Предавање о безбједности у саобраћају, као и посљедицама проузрокованим конзумирањем алкохола и опојних средстава у вожњи, представници Агенције за безбједност саобраћаја РС одржали су ученицима Гимназије.

Ово предавање организовали су ученици у оквиру пројекта “Ја грађанин” који се спроводи у свим средњим школама, а ђацима су представници агенције, Никола Торбица и Милан Тешић, у оквиру кампање “Нити једна чаша прије вожње”, одржали презентацију.

- Кроз симулацију “пијаних наочара”, ученици су имали прилику да доживе стања у којима људи, под дејством алкохола и опојних супстанци, проузрокују несреће или учествују у њима - казали су представници ове агенције.

Ученица четвртог разреда ове школе Николина Перић истакла је да јој је као будућем возачу ово предавање много значило, како би се увјерила у штетност коришћења алкохола у вожњи.

- Наш пројекат тиче се управо вожње у алкохолисаном стању и спречавању ове појаве. Највећи број несрећа изазвали су управо возачи у алкохолисаном или стању под утицајем опојних дрога - казала је Перићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана