Ученици Техничке школе прославили матурско вече ФОТО

Д. Стоканић фото: А. Чавић
Ученици Техничке школе прославили матурско вече ФОТО

Бањалука: Било нам је лијепо у средњој школи, али од данас окрећемо нове, много озбиљније странице у нашим животима. Другаре са којим смо заједно сазријевали вјечно ћемо памтити јер пријатељства из клупа су за сва времена.

Ово је у петак кроз сузе изговорио један од ученика Техничке школе, не желећи да открије своје име управо због емоција које су га преплавиле.  

А емоција је било на претек код 350 матураната Техничке школе. Неки од њих су први пут обукли раскошне тоалете и одијела и завезали прву кравату… Испит зрелости положили су како у школи тако и изгледом за вече које су чекали 13 година. 

Од школског дворишта до хотела "Босна", гдје су до зоре славили завршетак најљепшег и најбезбрижнијег дијела живота, испратили су их родбина, пријатељи, трубачи…

Матурант Јелена Максимовић рекла је да је по завршетку школовања на прекретници живота.

- Сада смо људи и свако ће кренути својим путем, али пријатељства ће остати у нашим животима. Нећемо дозволити времену и обавезама које су пред нама да се "испријече" између нас - рекла је Максимовићева, додајући да жели да упише саобраћајни факултет.

Њен сад већ бивши школски другар Милан Мијић истакао је да је почео да ради и прије краја школе, али упркос томе планира и да упише факултет.

- Још се дефинитивно нисам одлучио који ћу факултет уписати, али школовање настављам сигурно - кратко је рекао Мијић, пожељевши својим школским другарима све најбоље у даљем школовању и раду.

Матурант Милош Кајкут прошапутао је да му већ недостају разред и велики одмори.

- Не каже се џаба "Од колијевке па до гроба најљепше је ђачко доба". Сада смо закорачили у свијет одраслих и чекају нас озбиљне обавезе, али је битно да смо имали добру подлогу у школи. Сада ћу прво да се одморим па тек онда да размислим који факултет да упишем - истакао је Кајкут.

Завјештање

Директор Кристина Мрђа написала је завјештање, које сваке године говори својим матурантима у поздравном говору.

- Сачувајте осмијех на лицу и онда када живот заболи, радујете се срећи другога, јер сте тако ближи себи. Нека ваша срца буду свјетлост или бар огледало, које рефлектује свјетлост. Од свих овоземаљских стања прво вам желим љубав, јер је она стање духа, енергија која покреће космос. Не тежите да досегнете мудрост прије старости, јер мудрост дође када ничег више нема..." 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана