Ученици Средњошколског центра Љубиша Младеновић с осмијехом у зрелије доба ФОТО

Ј. Перишић фото: А. Чавић
Ученици Средњошколског центра Љубиша Младеновић с осмијехом у зрелије доба ФОТО

Бањалука - Љепота, младост и раскошне тоалете матураната Средњошколског центра "Љубиша Младеновић" плијенили су пажњу бројних пролазника, али и оних који су дошли да их испрате и увеличају њихову матурску свечаност.

Ово је уједно и посљедња група матураната која је ове године продефиловала градским улицама, па иако их је било свега 29, у четвртак увече на градским улицама све очи биле су упрте у њих. Шеста генерација матураната смјера пословно-правни техничар састала се испред Саборног храма Христа Спаситеља, гдје су спремно позирали пред објективима фотоапарата, покушавајући да овјековјече незабораван тренутак младости. Многобројне породице, комшије и пријатељи дошли су да их испрате у почетак једног новог, зрелијег и одговорнијег доба, а искористили су прилику и да се усликају с њима. Дотјерани и весели матуранти нису крили одушевљење, али ни бојазан да ће их различити животни путеви раставити од школских другара.

Матурант Бојан Вујиновић рекао је да ће остати у контакту са другарима из школских клупа и да ће се њихово дружење наставити и послије завршетка школовања.

- Драго ми је што је дошао крај школским данима, али то не значи да се опраштам од другара. Прави пријатељи ће се виђати и ван школских просторија, а мислим да сам их у школи стекао пуно - рекао је Вујиновић.

Матурант Весна Вукелић, која је својом љепотом и раскошном хаљином изазивала дивљење многих, каже да ће наставити школовање. Сан јој је, каже, да постане глумица.

- Настојаћу да упишем Академију драмских умјетности и јако сам узбуђена и срећна што ћу коначно крочити у свијет одраслих. Недостајаће ми школски другари и то је једино што ми квари срећу у овој посебној ноћи за све нас - казала је Вукелићева.

Она је додала да је по матурску хаљину ишла чак у Загреб.

И матурант Милош Ећим планира да настави школовање, а себе види са дипломом правног факултета. Каже да ће му више од свега недостајати његова разредница Дијана Јовић.

- Наравно да ће ми фалити и моји другари, али са разредницом се тешка срца растајем. Развили смо диван однос и памтићу је као велику жену и пријатеља - рекао је Ећим.

Његова мајка Весна Симић није крила срећу што је одшколовала матуранта и припремила га за једну нову и зрелију животну доб.

- Имам и старију кћерку па ми није први пут да пратим матуранта, али узбуђење је једнако. Надам се да ће се снаћи на факултету јер сам задовољна програмом Средњошколског центра. Ниво знања које је стекао показаће у даљем школовању - казала је Симићева.

Директор

Директор Средњошколског центра "Љубиша Младеновић" Данијела Јокановић рекла је да је ово била успјешна генерација младих ученика.

- Имамо само два смјера, медицински техничар и пословно-правни техничар. Медицински техничари ће тек идуће године имати прву матуру јер су сада трећи разред. Због тога је био мањи број матураната - казала је Јокановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана