Ученици ОШ Свети Сава пригодним програмом прославили славу

Агенције
Ученици ОШ Свети Сава пригодним програмом прославили славу

Бањалука - Крсна и школска слава Свети Сава прослављена је у истоименој основној школи на Лаушу кроз рецитације, игру и пјесму ученика, који су представили животни пут и достигнућа првог српског просвјетитеља.

Директор ОШ "Свети Сава" Мирослав Попржен истакао је да је 27. јануар најрадоснији дан за школе и ученике.

- У нашој школи се посебно обиљежава Свети Сава, с обзиром на то да носи име првог српског просвјетитеља. Ученици су још у септембру почели са припремама како би на овој свечаности што боље представили његов живот - рекао је Попржен.

Прослави је присуствовао и градоначелник Игор Радојичић,

који је казао да је дан посвећен Светом Сави дан који треба да упозори на важност образовања дјеце.

- Изузетно је важно да наши малишани с једне стране знају своју традицију, историју и поријекло и да га поштују. С друге стране треба да прате све што се дешава у свијету у којем се дешавају велике политичке, технолошке и техничке промјене. Треба да им дамо основу и темељ да могу да иду и путују по свијету, да уче још више, али да се увијек враћају у своју земљу - навео је Радојичић.

Ученица шестог разреда Андреа Гајић рекла је да је порука Светог Саве да треба више учити и да богатство није најбитније.

- Кроз свој живот нам је показао да требамо провести више времена у молитви и да је веома важно да другим људима помажемо и да их учинимо срећнијима - рекла је Гајић.

В. П.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана