Ученици из Српске побрали прве награде

М. Л.
Ученици из Српске побрали прве награде

Бањалука - Пројекти ученика Основне школе "Бранко Радичевић" из Бањалуке и Гимназије Градишка проглашени су најбољима на такмичењу "Лајк за научну екипу" које организује развојни програм Уједињених нација (УНДП).

У такмичењу су учествовали основци и средњошколци из БиХ који су пријавили занимљиве научне пројекте на тему паметног коришћења енергије, енергетске ефикасности обновљивих извора енергије или заштите околине.

- Драго нам је што смо побиједили у овом такмичењу, показали своју идеју и покушали да подигнемо свијест код људи. Срећни смо због прилике коју смо искористили - казао је ученик ОШ "Бранко Радичевић" Дејан Вукадиновић.

Представник УНДП-а Асја Херенда истакла је да су ученици кроз пројекте показали иновативност и креативност која се може примјењивати у свакодневном животу.

- Едукација и промоција енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије веома је важна, нарочито за младе особе, како би се допринијело позитивним промјенама у понашању, ефикаснијој потрошњи и коришћењу обновљивих извора енергије - рекла је Херенда додајући да су на адресу УНДП-а стигле 34 пријаве. Наградни конкурс је реализован у оквиру пројекта "Зелени економски развој".                                                                                                

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана