Ученици Економске школе прославили крај школовања: Послије матуре на новом почетку

Игор Пилиповић
Ученици Економске школе прославили крај школовања: Послије матуре на новом почетку

Бањалука - Матура је тренутак када смо ушли у свијет одраслих са положеним испитом зрелости. Због тога смо радосни! С друге стране има и туге због растанка са другарима и најљепшим периодом у животу - са школом.

Овако су, видно узбуђени и добро расположени, причали матуранти Економске школе. У раскошним хаљинама и елегантним одијелима 228 свршених средњошколаца прошетало је центром града, који је био претијесан да, поред слављеника, прими бројну родбину и пријатеље. Неколико стотина метара дуга колона протегла се до хотела "Босна", гдје организована прослава. Све су пратили трубачи, пјесма, сијевање блицева и насмијана лица.

Пословно-правни техничар Дајана Пуцаревић блистала је од среће.

- Матура је круна нашег школовања. У средњој школи упознала сам много дивних људи, с којима сам провела незаборавно вријеме. Надам се да ово није крај нашег дружења. Слиједи нови почетак за све нас, а ја планирам да наставим школовање на Економском факултету - казала је Пуцаревићева.

Њен колега Никола Павичић каже да је било треме како се ближио дан матуре, али да је све нестало са првим блицевима и звуцима труба.

- Подједнако сам тужан и срећан. Тужан сам јер неке од другова можда дуго нећу видјети, али ми је драго што је један важан период у животу иза мене. Слиједи наставак школовања - рекао је Павичић.

Професор информатике Љиљана Зрнић блистала је од среће и задовољства на испраћају још једне од многобројних генерација.

- Ово је једна сјајна генерација, којој сам, на моју велику срећу, имала задовољство да предајем три године. Њима сам свима пожељела прије свега да буду срећни и уживају у животу, али и да достигну свој максимум и да буду најбољи у оном што буду радили - рекла је Зрнићева.

Награде

Директор школе Нада Вулић каже да је прослава матуре била савршена.

- Матуранти су се забављали уз игру и пјесму, а ми смо у официјалном дијелу наградили најбоље ученике - рекла је Вулићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана