Ученици бивше Управне школе превалили хиљаде километара због матуре

Н. Б.
Ученици бивше Управне школе превалили хиљаде километара због матуре

Бањалука - Хиљаде километара удаљености нису спријечиле бивше ученике Управне школе да се поново окупе на прослави 35 година матуре у ресторану "Студенац".

Аустралија, Шведска, Њемачка, Словенија само су неке од земаља из којих је дошло 23 бивших ђака ове школе, од почетних 42, на дружење и препричавање успомена из младости.

- Било је веома дирљиво видјети опет другаре из школских клупа. У једном моменту смо плакали, а у другом смо се смијали. Воља и жеља да се видимо побиједиле су границе и даљину. Договорили смо се да овај ланац другарстава не прекинемо и поново ћемо се окупити за пет година - рекла је бивша ученица ове школе Миља Милиновић, која је дошла из Љубљане на дружење.

Славило се до касно у ноћ, а послије прославе у ресторану, као и давне 1982. године, посједали су на клупе у парку да би наставили причу.

- Разговарали смо до раног јутра. Имали смо прегршт тема, од тога ко се с ким вјенчао, ко има унуке, ко је гдје радио. Ни у то вријеме није било лако наћи посао, али је сигурно било лакше него сада. Већина је нашла посао у струци. Нажалост, са некима нисмо успјели да остваримо контакт, а неки од наших школских другара нису више међу живима - казала је Милиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана