Ученици бањалучке Техничке школе у мисији помоћи за дневни центар у Косовској Митровици

Срна
Ученици бањалучке Техничке школе у мисији помоћи за дневни центар у Косовској Митровици

НОВИ САД - Ученици бањалучке Техничке школе приредили су вечерас у Новом Саду изузетно успјешну хуманитарну академију са рецитацијама и пјесмама под називом "Суза Косова", а сав новац од академије биће усмјерен у опремање Дневног центра "Подржи ме -9.јануар" у Косовској Митровици.

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је за Срну прије почетка академије да вјерује да ће опремање Дневног центра бити завршено до краја ове године и истакао да су ученици бањалучке Техничке школе овим племенитим гестом показали висок степен хуманости и патриотизма.

-Сви до једног ученика који овдје наступају изразили су жељу да своју матурску екскурзију проведу на Косову и тамо посјете српске манастире и светиње. И, заиста им од свег срца хвала на свему што чине за наш Дневни центар - рекао је Арлов.

Он је навео да је до сада на Центар утрошено више од 300.000 евра, а када буде потпуно завршен и опремљен његова укупна вриједност прећи ће 450.000 евра.

Арлов је нагласио да је најважније да Дневни центар што прије под своје окриље прими 168 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из косовскомитровачког Удружења родитеља "Подржи ме".

-Из Удружења су рекли да Дневни центар неће званично отворити, док мени не буде омогућен улазак на Космет. То међутим неће ништа значити у смислу његовог функционисања. Одобрили ми, или не одобрили улазак у Косово и Метохију, наш Центар ће радити и функционисати онако како је замишљено - рекао је Арлов.

Професор српског језика и књижевности у бањалучкој Техничкој школи Дејана Врућинић рекла је Срни да су њени ученици са неизрецивим одушевљењем прихватили да својим наступом у граду побратиму дају допринос опремању Дневног центра.

-Свима нам је драго што нашим наступом дајемо допринос опремању Дневног центра за дјецу и младе с потешкоћама у развоју, уз велику жељу да се што прије нађу у његовом окриљу. Сама академија у потпуности је окренута Косову и Метохију, с рецитацијама и пјесмама тог нашег поднебља - рекла је Дејана Врућинић.

Наступ ученика Техничке школе више пута је дизао на ноге публику у сали новосадске Културне станице "Барка". Публика није штедјела дланове награђујући искрен и надахнут наступ младих Бањалучана.

Покровитељ боравка ученика Техничке школе у Новом Саду био је град Бањалука.

На иницијативу бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, хуманитарну академију организовало је Удружења Видовдан, као и више удружења из Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана