Ученица из бањалучке школе позитивна на корону

Агенције
Ученица из бањалучке школе позитивна на корону

БАЊАЛУКА - Једна група ученика седмог разреда Основне школе "Иво Андрић" у Бањалуци биће упућена у изолацију наредних 14 дана, након што је данас нови вирус корона потврђен код једне ученице, потврдила је за Српскаинфо директорка ове школе Жељка Опачић.

 

По њеним ријечима, са информацијом о позитивном тесту наставнике је упознала мајка ученице, а већ су упознати и хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља, те Министарство просвјете и културе РС, у складу са процедурама.

– Ученица је била у школи само у уторак, први дан школе, док јуче није долазила. Данас је мајка обавијестила школу у позитивном тесту на вирус корона, као и да је отац, такође, позитиван. Дом здравља има спискове ученика, тако да ће та њена група у којој је боравила тај један дан бити упућена у изолацију. Већ су обавијештени и родитељи све те дјеце и они данас поподне нису дошли на наставу. Надам се да ће од понедјељка већ бити у могућности да наставу прате онлајн, преко Мицрософт Оффице 365 платформе – каже директорка ове школе.

Она је још једном апеловала на родитеље да буду обазриви и одговорни, јер својим понашањем могу много да помогну и својој дјеци и наставницима у школама током наставе у условима пандемије вируса корона.

– Могу слободно рећи да се дјеца врло савјесно и одлично сналазе у овоме и апелујем на одрасле да не буду ти који ће посрнути. Школе и наставници су спремно дочекали нову школску годину и уз помоћ родитеља можемо да што боље заштитимо и дјецу и све остале у заједници – истиче Жељка Опачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана