У Врбањи чекају поправку крова и нову столарију

Тамара Бубњевић
У Врбањи чекају поправку крова и нову столарију

БАЊАЛУКА Основне школе на подручју града углавном спремно дочекују почетак нове школске године, а у већини њих приводе се крају техничке припреме.

Основној школи “Станко Ракита” у Врбањи одобрена је реконструкција столарије, а у невремену, које је недавно погодило град, објекат је претрпио значајна оштећења.

- Рано ујутру помоћни радници школе обавијестили су ме да је невријеме направило штету на школском објекту. Наравно, обавијестили смо све надлежне институције, прекинули довод електричне енергије, а радници су колико је то било могуће, заштитили објекат најлоном - рекао је директор ОШ “Станко Ракита” Дарко Бранковић.

Додао је да је процјена штете на крову око 32.000 КМ, а да је вода која се слијевала са крова уништила и 15 рачунара, видео-бим те два лаптопа.

- Из Министарства просвјете обећали су да ће обезбиједити средства за санирање штете коју је вода направила - рекао је Бранковић.

Додао је да ће нова столарија умногоме поправити квалитет наставног процеса.

- Наша школа је конкурисала за пројекат санације столарије који нам је одобрен, а почело је отварање понуда, чиме ће се завршити овај дио пројекта, након чега слиједи жалбени дио. Надам се да ћемо што прије почети са санацијом столарије - истакао је Бранковић. Директорица Основне школе “Иво Андрић” Жељка Опачић казала је за “Глас Српске” да ће ова образовна установа добити нову столарију.

- Што се тиче услова и техничке припреме све је спремно за нову школску годину. Надам се да ће часови трајати 45 минута - рекла је Опачићева.

Цијели љетни распуст радници су вриједно градили дворану уз ОШ “Свети Сава” на Лаушу.

- Динамика радова је била задовољавајућа, радило се цијело љето. Конструктивни дио је у поодмаклој фази те се надам да ће дворана бити на располагању ученицима као и талентованим спортистима - рекао је директор ове школе Мирослав Попржен, који је и предсједник Актива директора основних школа бањалучке регије.

Додао је да су све основне школе на нивоу града завршиле техничке припреме за почетак нове школске године.

- Школе су имале своја текућа одржавања у оквиру техничких припрема, једино школа у Врбањи има већи захват ове године - казао је Попржен.

Мисли о природи

Директорица Основне школе “Иво Андрић” Жељка Опачић казала је да се ђаци, осим почетку нове школске године, радују и враћању ваннаставним активностима.

- Међу најзначајнијима је рад на пројекту “Мисли о природи”, који се наставља након љетног распуста - додала је Опачићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана