У Воденом парку “Аквана” биљеже драстичан пад посјећености: Од 1. августа јефтиније карте?

Маја Станојевић
У Воденом парку “Аквана” биљеже драстичан пад посјећености: Од 1. августа јефтиније карте?

БАЊАЛУКА - Због драстичног пада броја купача у Воденом парку “Аквана” управа овог предузећа размишља да од 1. августа смањи цијену карата како би привукла већи број посјетилаца и на тај начин бар дјелимично спасла сезону.

Рекао је ово за “Глас Српске” директор “Акване” Ведран Митровић и додао да је базене ове сезоне посјетило нешто мање од 30.000 посјетилаца, што представља драстичан пад у односу на лани, када је у истом периоду било 70.000 посјетилаца.

- Највећа посјета забиљежена је прије 20 дана, када је на базену било око 500 купача, док их је ранијих година на тим температурама било и до 2.000. Разлог овакве посјећености највећим дијелом је епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона, док мањим дијелом утичу и временски услови, јер смо протеклих седмица имали доста кишних дана па базен није ни радио - рекао је Митровић.

Идеја на којој се ради већ двије године је финансирање “Акване” из буџета, што би могло направити велики преокрет у пословању воденог парка. До тада, ово предузеће сламку спаса тражи у новом кредитном задужењу.

- Правно и формално то није лако изводљиво, али оно што је сад најбитније је да ће одборници највјероватније на сједници Скупштине града донијети одлуку о гаранцији за кредит, што ће нас на неки начин мало финансијски опоравити како бисмо уредно испуњавали обавезе. То би ријешило већину наших проблема - истакао је Митровић.

Ово градско предузеће је већ дуги низ година међу губиташима, због чега се прије три године приступило његовом реструктурирању и систематизацији.

- У протекле три године смо значајно смањили број радника и наше трошкове. Све зацртане циљеве смо успјешно остваривали, али ова година је заиста тешка и значајно су нам нарушени планови - казао је Митровић.

Идеју о смањењу цијене карата подржавају и грађани, који кажу да је епидемија вируса корона утицала и на њихове новчанике, због чега све рјеђе могу да приуште одласке на базен.

- Када супруг и ја одемо са дјецом на базен, са улазницама и храном потрошимо и до 50 КМ. То је заиста скупо, нарочито у вријеме пандемије - рекла је мјештанка Борика Ведрана Зељковић.

Мјере

Усљед епидемије вируса корона Водени парк “Аквана” увео је низ епидемиолошких мјера с циљем заштите посјетилаца и купача.

- Поштујемо основне мјере, а то је држање социјалне дистанце и ограничен број људи на истом простору. Поред тога, количина хлора у води је на максималних 0,5 милиграма - рекао је Ведран Митровић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана