У УКЦ-у Српске уз подршку београдских љекара обављене три операције желучане киле

СРНА
У УКЦ-у Српске уз подршку београдских љекара обављене три операције желучане киле

БАЊАЛУКА- У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске данас су, уз подршку двојице београдских љекара, обављене три лапароскопске операције хијаталне херније /желучане киле/.

Поводом посјете београдских љекара, замјеника директора Клинике за дигестивну хирургију Прве хируршке клинике Клиничког центра Србије Александра Симића и специјалисте опште хирургије Огњана Скробића, генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да стално раде на подизању квалитета услуга на европски и свјетски ниво.

Ђајић је рекао новинарима да УКЦ има изванредну сарадњу са здравственим системом Србија, још из ратних дана, те захвалио Симићу и Скробићу што су учествовали у лијечењу пацијената и едукацији љекара како би могли самостално да раде операције у УКЦ-у.

Он је изразио увјерење да ће ова сарадња бити чешћа са циљем унапређења здравља становника Републике Српске, нагласивши како се у УКЦ-у нижу само успјеси.

Начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ-а Зоран Алексић рекао је да је ово почетак добре сарадње и да су београдски љекари ту због заједничких операција хијаталне херније, чији је број у знатном порасту.

Замјеник директора Клинике за дигестивну хирургију Прве хируршке клинике Клиничког центра Србије Александар Симић указао је да је инциденца хијаталне херније и у Србији и у Српској висока и да износи 60 одсто у општој популацији.

Он је истакао да долазак на УКЦ значи почетак заједничког рада на корист пацијената, те је похвалио тим са УКЦ-а с којим је радио лапароскопске операције хијаталне херније.

Скробић је изразио увјерење да неће проћи много времена и да ће ове операције рутински радити домаћи хирурзи у Бањалуци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана