У току радови у Парку „Младен Стојановић“; Градоначелник: Имаћемо најмодерније дјечије игралиште у региону

ГС
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - На радост најмлађих суграђана, Бања Лука добија до сада највеће и модерно дизајнирано дјечије игралиште површине око 1.500 метара квадратних.

Радове на изградњи овог игралишта у Парку „Младен Стојановић, обишао је и градоначелник Драшко Станивуковић.

-У оквиру велике реконструкције Парка „Младен Стојановић“ на коју Бања Лука чека готово пет деценија, градимо до сада највеће и најмодерније дјечије игралиште у Републици Српској и једно од највећих у региону – поручио је градоначелник.

Како је казао, игралиште ће се простирати на површини од 1.500 метара квадратних и састојаће се од 12 кула различитих висина, које ће међусобно бити повезане високим адреналинским округлим мостом укупне дужине од 24 метра и „зип лајном“ дужине 22 метра.

-Такође, постојеће игралиште у Парку биће обновољено и обогаћено додатним садржајима за игру и оно ће заједно са новим игралиштем чинити једну цјелину, а укупна вриједност овог пројекта заједно са пројектом трим стазе износи око милион КМ. Све ће бити изграђено од еколошки прихватљивих материјала, јер прије свега желимо да ново игралиште буде безбједно за здравље наше дјеце, али и да на овај начин чувамо нашу животну средину– истакао је градоначелник Бање Луке.

Он је подсјетио да се у оквиру велике реконструкције Парка „Младен Стојановић“ обнавља и трим стаза у дужини од 1200 метара, која ће бити обложена тартаном, чиме ће свакако бити обезбијеђени квалитетнији услови за спортисте и рекреативце.

-Са трим стазом и два дјечија игралишта добићемо забавни парк – тзв. „фун парк“, који ће се користити и за вријеме трајања предстојећег АТП турнира „Српска Опен“. Иако је ово изузетно велика инвестиција, на овај начин обогатићемо садржаје нашег града што је значајно како за наше суграђане, тако и за све оне људе који посјете наш град. Свакако је важно нагласити да ће овај пројекат бити завршен у рекордом року, за неких мјесец дана– закључио је градоначелник.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана