У току кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас": Дјеца пјешаци више страдају у саобраћају

Срна
У току кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас": Дјеца пјешаци више страдају у саобраћају

БАЊАЛУКА - Дјеца као пјешаци, према статистичким подацима у протеклих пет година, чине више грешака у саобраћају и тако страдају, рекао је руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица.

Торбица је рекао да је републичка превентивна кампања "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас" посвећена почетку школске године како би се возачима сугерисало да се може очекивати присуство више дјеце на путевима Српске.

Торбица истиче да су у петак кроз игру и забаву у бањалучкој Основној школи "Иван Горан Ковачић" објаснили дјеци основна правила понашања у саобраћају.

Стручни сарадник у Ауто-мото савезу РС Јелица Лубура рекла је да је циљ кампање повећање нивоа безбједности дјеце у саобраћају.

- Зато се обраћамо родитељима, возачима, али и дјеци да буду опрезнији у зонама школа гдје је повећана концентрација дјеце, код школских игралишта, аутобуских стајалишта и на путевима гдје нема тротоара и дјеца се крећу ивицама коловоза - нагласила је Лубура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана