У суботу трговци скраћено, угоститељи редовно

Данијела Стоканић
У суботу трговци скраћено, угоститељи редовно

Бањалука - Градске службе радиће у суботу, 21. новембра, на републички празник Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, по празничном режиму.

То значи да ће то за некога бити уобичајени празнични нерадни дан, неки ће имати скраћено радно вријеме а неки ће дежурати као љекари, апотекари, ватрогасци, полицајци, таксисти, радници бензинских пумпи и драгстора.

Субота ће бити радна и за комуналце, као и дежурне екипе "Водовода" и "Топлане".

- Међутим, тога дана за меснице, продавнице мјешовите робе, цвјећаре и салоне љепоте радно вријеме биће скраћено, од осам до 13 часова - поручили су у Градској управи.

Додали су да ће непромијењено радно вријеме бити за угоститељске објекте и јавне установе: Бански двор, Дом здравља, Спортску дворану "Борик" и Центар за социјални рад.

У складу са пијачним редом "Тржнице", могу да раде и објекти на градској и на новој пијаци.

За службу Хитне помоћи, као и сваким даном и сваким празником, нема предаха, док ће у Дому здравља дежурни тимови породичне медицине у Поликлиници и Платоновој улици радити у двије смјене од седам до 20 часова.

- У стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи један стоматолог дежураће 24 часа. Специјалистичке педијатријске амбуланте ће радити у првој смјени од седам до 14 часова у Поликлиници - казали су у Дому здравља.

Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радиће 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи.

Становницима ће за вријеме празника 24 часа на услузи бити апотека "1. мај".

У Ватрогасној јединици истичу да ће 21. новембра бити радно, а у Центру јавне безбједности су рекли да ће у вријеме овог републичког празника бити појачане контроле.

Аутобуси градског и приградског саобраћаја у суботу ће возити по празничном режиму, односно по реду вожње недјељом. То значи и рјеђе поласке аутобуса.

Мишљења становника, када је у питању скраћивање радног времена за овај празник, су подијељена. Једни подржавају ову одлуку о скраћеном радном времену на овај празник, док други сматрају да је то непотребно.

- Није то сад неки вјерски празник да дан морам провести код куће. Таман кад имам времена да прошетам и завршим обавезе у граду, које не могу стићи радним данима, за то немам прилику - рекао је Бојан Милић.

РАДНО ВРИЈЕМЕ

ОД 8 ДО 13 ЧАСОВА

- продавнице

- цвјећаре

- меснице

- салони љепоте

ОД 00 ДО 24 ЧАСА

- пекаре

- драгстори

- продавнице на аутобуској и жељезничкој станици и на бензинским станицама

ОД 8 ДО 21 ЧАС

- трговине на мало погребном опремом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана