У сриједу конкурс за пријем три приправника - дјецу погинулих бораца

Срна
У сриједу конкурс за пријем три приправника - дјецу погинулих бораца

Бањалука - Град Бањалука ће у сриједу, 14. августа, расписати јавни конкурс за пријем три приправника са високом стручном спремом - дјецу погинулих бораца Војске Републике Српске.

Конкурс ће бити отворен 15 дана од дана објаве, саопштено је из Градске управе. 

На рад у Градску управу биће примљена три лица - по један дипломирани правник, инжењер архитектуре и инжењер пољопривреде. 

“Приправници ће бити примљени на одређено вријеме ради оспособљавања за самосталан рад у струци, односно самостално обављање посла, који након завршеног образовања први пут заснивају радни однос”, навели су из Градске управе. 

Приправнички стаж за лица са завршеним високим образовањем траје годину дана, уз могућност останка на раду уколико задовоље стандарде рада и ако се укаже прилика за ангажовање радника њиховог стручног профила. 

Уговор, који су потписали град Бањалука и Завод за запошљавање Републике Српске, реализује се у оквиру “Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника у 2019. години” и предвиђа да дијелом буде рефундирана бруто плата за троје приправника.

Пријаве на јавни конкурс кандидати ће моћи да доставе лично у Пријемну канцеларију Градске управе или путем поште, на адресу Градске управе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана