У септембру "Бањ бус" вози само викендом

ГС
Foto: Н.Н.

БАЊАЛУКА - Панорамски мини бус у Бањалуци превозиће путнике до Бањ брда и у септембру, с тим да ће се превоз обављати само суботом и недељом од 9 до 19 часова, потврдили су из Градске управе Бањалука.

Како кажу, то су одлучили јер је наступило хладније вријеме, па је и мањи број путника који желе ићи до Бањ брда.

"Након љетног периода, дошли су хладнији дани и лошије временске прилике, које су утицале да радним даном нема више излетника на Бањ брдо који користе услуге 'Бањ буса' па ће у наредном периоду превоз се вршити само викендом", казали су из Градске управе Бањалука.

"Бањ бус" је ове године почео саобраћати 22. априла, на Дан града Бањалука.

Цијена ове услуге се није мијењала, те је за вожњу у једном смјеру потребно издвојити једну КМ, док је за дјецу до пет година бесплатно. 

Траса вожње је од творнице обуће Бема тј. окретиште линије број 13, до споменика на Бањ брду.

Како су претходно казали из Градске управе, ова врста превоза до Бањ брда наишла је на веома добре реакције грађана, о чему говори и податак да се у току сезоне превезе око 10.000 људи.

Услугу превоза путника до Бањ брда врши "Алдемо турс", са панорамским аутобусом који је осликан специјално за ову услугу са мотивима града - тврђава Кастел, Споменик на Бањ брду, а бус је прилагођен и особама са инвалидитетом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана