У Рамићима више неће бити отпада

М. В.
У Рамићима више неће бити отпада

БАЊАЛУКА – Град, као већински оснивач “Депота”, покреће иницијативу за проналазак нове локације за депонију умјесто досадашње у Рамићима која је пребукирана, а састанак о овој теми биће у понедјељак.


Рекао је то јуче градски менаџер Бојан Кресојевић истакавши да је предвиђено да депонија буде удаљена најмање 500 метара од првог најближег објекта у насељеном мјесту. 

Он је додао да ће састанку присуствовати и представници осталих седам локалних заједница који одлажу отпад у Рамићима, као и представници “Депота”, те Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС.

- Неприхватљиво је да депонија остане у центру једног урбаног насеља, а рјешавање овог питања важно је и за становнике сусједних насеља Шарговац, Драгочај, Куљани, Пријаковци и Мотике - казао је Кресојевић.

Према његовим ријечима, градска администрација сматра да је нужно пронаћи нову локацију удаљену од насеља и домова грађана.

- Отпад више нећемо третирати као смеће већ као ресурс, јер савремени трендови налажу да је то један од извора енергије - казао је Кресојевић.

Осврнуо се и на претходну годину када је “Депот” забиљежило најуспјешније пословање до сада.

- На остварене приходе од 4,3 милиона КМ остварена је добит од 786.000 КМ, што је за 53 одсто више него у 2022. години. Здраво финансијско стање је веома значајан предуслов за лакшу реализацију овог пројекта, а након састанка очекујем да ћемо имати јасну визију за боље услове одлагања отпада и рјешавање великог проблема мјештана у овом дијелу града - закључио је Кресојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана