У рацијама затечено 11 малољетника да пију алкохол

Срна
У рацијама затечено 11 малољетника да пију алкохол

БАЊАЛУКА - У полицијским рацијама проведеним у угоститељским објектима на подручју Бањалуке затечено је 11 малољетних лица која су конзумирала алкохол.

Из Полицијске управе Бањалука су саопштили да су рације протеклог викенда извршене у четири угоститељска објекта, а да су малољетници затечени у три да конзумирају алкохол. О томе су обавијештени њихови родитељи и дежурни радници бањалучког Центра за социјални рад.

На подручју Бањалуке, Лакташа, Прњавора и Челинца у проведена је контрола 4.843 учесника у саобраћају, алко-тестирана су 4.842 возача, а због недозвољене количине алкохола у крви санкционисано их је 240, колико их је и искључено из саобраћаја. Санкционисана су 134 јер им је утврђено од 0,31 до 0,80 промила алкохола у крви, а 81 је у крви имао од 0,81 до 1,5 промила

. До отрежњења задржано је 20 возача јер су у крви имали више од 1,5 промила алкохола, као и један возач који је одбио алко-тест. Због алкохолисаности су санкционисана и четири млада возача, односно они који су млађи од 21 године или имају мање од три године возачког искуства, а евидентирана су 23 остала прекршаја.

Полиција је у суботу, 8. јула, ухапсила возача из Словеније чији су иницијали И.М. јер је са 2,1 промилом акохола у крви изазвао саобраћајну незгоду са материјалном штетом. Тог дана ухапшен је и возач из Мркоњић Града З.П. јер је са 2,41 промилом алкохола у крви изазвао саобраћајну незгоду са материјалном штетом.

Бањалучка полиција је током викенда ухапсила и санкционисала пет лица због прершаја из области злоупотребе дроге, те су прекршајни налози уручени лицима В.М, С.Ш, Ф.М, Д.Ј. и М.С. из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана