Само неколико мјесеци од завршетка изградње пута: Клизиште поново пријети житељима Пријечана

ГС
Само неколико мјесеци од завршетка изградње пута: Клизиште поново пријети житељима Пријечана

Само неколико мјесеци од завршетка пута у Пријечанима, који су трајали скоро годину дана, појављују се први проблеми. Пут је већ на једном дијелу напукао, а клизиште пријети локалном становништву.

Осим проблема са клизиштем, ставновници Пријечана имају и друге проблеме. Смеће по насељу разносе пси, јер су склоњени контејнери, а дјеца на путу до школе прелазе мост, пругу и магистрални пут, и то све пјешке. Овако у кратким цртама изгледа живот у бањалучком насељу Пријечани.

Мјештанин Пријечана Ратко К. истиче да се због пробијених рокова обраћао надлежној инспекцији гдје му је речено да они нису надлежни за тај проблем него надзорни одбор и Одјељење за саобраћај и путеве, преноси Српскаинфо.

-Овдје су биле огромне рупе. Онда сам се обратио Одјељењу за саобраћај и путеве гдје су они рекли да се пут у том периоду одржава. Касније кад је пут напокон завршен, упозорио сам поново да ће се појавити клизиште, када сам писао Одјељењу и инспекторици. Они су ми тада одговорили да прате и у случају да се деси нешто, они ће рјешавати тај проблем. Упозорио сам и да горе нема знака, да се прелази из двије траке у једну, да долази до редукције саобраћаја. Рекли су да ће бити постављена табла. Од тада су прошла два мјесеца и још увијек нема табле – истиће Ратко.

Клизиште се појавило прошлог мјесеца

Тренутно је у овом бањалучком насељу присутно и клизиште. Знака да се ту налази клизиште, како тврди Ратко не постоји. И због тога је писао Одјељењу за саобраћај и путеве.

– Прошло је и од тог појављивања клизишта скоро мјесец дана, никаквог упозорења нема. Заштитна ограда која је уништена због саобраћајне незгоде стоји и нико ништа није поправио. Када је минус, на том дијелу пута се створи огроман лед и само је питање времена када ће неко слетити у ту провалију. Не знам више коме да се обратимо. Гледао сам ове године нацрт буџета и ту се спомиње само 120.000 марака за овај наш пут што је јако лоше – закључује Ратко.

Како су навели из Одјељења за саобраћај и путеве на овој локацији појавило се клизиште, које је оштетило ограду са парапетним зидом и дио пјешачке стазе.

-Стручна екипа Градске управе заједно са извођачем и надзором сагледали су стање, утврдили динамику и кораке за санацију. Санација саобраћајнице почиње крајем ове седмице, а с циљем превенције даљих оштећења. Напомињемо да су изведени радови у гарантном року – наведено је из Одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана