У порти Храма Свете Тројице у Бањалуци уприличено налагање бадњака

Срна
У порти Храма Свете Тројице у Бањалуци уприличено налагање бадњака

БАЊАЛУКА - У порти Храма Свете Тројице у Бањалуци вечерас је уприличено налагање бадњака. Бадњак је наложен уз присуство бројних вјерника.

Владика  Јефрем служио је прије тога вечерње богослужење са освештањем бадњака у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Богослужењу су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, као и бројни вјерници.

Владика Јефрем у поноћ ће у Храму Христа Спаситеља служити Свету архијерејску литургију поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.

Претходно је испред Саборног храма Христа Спаситеља у Бањалуци дочекан бадњак, који је прије тога традиционално пронесен улицама града.

Бадњак је традиционално, након јутарње службе, испред Саборног храма дочекао архијерејски намјесник бањалучки протојереј-ставрофор Ратко Радујковић са свештенством и вјерницима.

И испред Храма Светог Саве у Мркоњић Граду данас су традиционално наложени бадњаци који су довезени из Превила, Подоругле, Балкане и Оћуна.

Бадњаци су јутрос усјечени, а данас су на окићеним коњским колима и тракторима довезени до Храма гдје су освештани и наложени. Протојереј-ставрофор Саво Јанковић пожелио је вјерницима да Бадњи дан дочекају у здрављу, весељу и срећи, а да сутрашњи дан рођења господа Исуса Христа дочекају онако како то доликује, прије свега молитвом, светим причешћем, молитвеним сабрањем, а онда да даље наставе у својим домовима молитвеним ручком.

Он је додао да ће данас дјеци подијелити 500 пакетића које су припремили људи који живе и раде у Словенији, а за одрасле су припремили кувано вино и ракију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана